tag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post1828487063841945653..comments2024-03-26T18:07:34.308+01:00Comments on Nina w kuchni: Tessinerli - bułkochlebNinahttp://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-71059513325727460072010-12-10T21:41:14.623+01:002010-12-10T21:41:14.623+01:00Ale niesamowicie fajnie wygląda! :)Ale niesamowicie fajnie wygląda! :)Asiahttps://www.blogger.com/profile/09764586836177064619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-35121081805326533722010-12-09T12:03:59.516+01:002010-12-09T12:03:59.516+01:00hehe, ale mi się podoba taki wypiek :)hehe, ale mi się podoba taki wypiek :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-49692976245243110032010-12-06T18:42:56.144+01:002010-12-06T18:42:56.144+01:00ad. P.S. :))))
co do kminku - oj, ja też nie prze...ad. P.S. :))))<br /><br />co do kminku - oj, ja też nie przepadam, ale w wersji zmielonej jakoś przejdzie, poza tym smak mi się zmienia/ił i jem rzeczy których kiedyś nie jadłam [ciemna czekolada, banany] i odwrotnie<br /><br />widzisz, ja wolę chleby otrębowe, najchętniej piekłabym tylko takie, ze względu na IG, póki się uczę, piekę wszystko, ale myślę że docelowym chlebem codziennym będzie jakiś razowiecNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-38373720139129860812010-12-06T16:45:01.739+01:002010-12-06T16:45:01.739+01:00Nino smakował mi bardzo, chociaż nie dodałam kmink...Nino smakował mi bardzo, chociaż nie dodałam kminku (moja druga połowa kminku odmawia), czego bardzo żałuję. Dużym plusem tego chleba jest łatwość zagniecenia i uformowania. Dobry, ale my wolimy proste chleby pszenno-żytnie bez otrębów (dlatego często zakwas robię na zwykłej mące żytniej :). Nasz ulubiony ostatnio to górski portugalski. Jak go upiekę następnym razem to wrzucę przepis.<br /><br />PS. Twój polski na zdjęciu był tak idealnie okrągły i wysoki, że mocno mnie zachęcił :). Myślę, że wyszedł Ci ładniej niż Tatter.Ivhttps://www.blogger.com/profile/15379460624728543125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-12186858333172448492010-12-06T15:51:51.126+01:002010-12-06T15:51:51.126+01:00Iv - i jak Ci ten polski smakował? dla mnie to jed...Iv - i jak Ci ten polski smakował? dla mnie to jeden z lepszych chlebów, które upiekłam <br /><br />P.S. Nie sądziłam, że moje zdjęcie może kogoś zachęcić, jest mi bardzo, bardzo miło! <br />P.S.2. Zdecydowałam się, bo stwierdziłam, że te zdjęcia i tak są lepsze niż niektóre na tym blogu - na przykład z początku mojej tu aktywności gdy nieraz robiłam zdjęcia telefonem [gdy nie miałam wcale aparatu] ;). Zresztą co tam, raz zdjęcie lepsze, raz gorsze.<br />P.S.3. Mam zaległą odpowiedź na Twojego maila. Pamiętam...Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-82212458580358955192010-12-06T15:31:28.492+01:002010-12-06T15:31:28.492+01:00Nino to fajnie, że się jednak zdecydowałaś :). Ja ...Nino to fajnie, że się jednak zdecydowałaś :). Ja też wolę na zakwasie, zachęcona Twoim zdjęciem upiekłam polski Tatter przedwczoraj :). Tatterowiec też zamierzam upiec po raz pierwszy niedługo (może w środę :).Ivhttps://www.blogger.com/profile/15379460624728543125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-35337997052708786322010-12-06T15:26:20.277+01:002010-12-06T15:26:20.277+01:00a ja lubię raczej jako ciekawostka i urozmaicenie,...a ja lubię raczej jako ciekawostka i urozmaicenie, bo takie bułki są smaczne, ale ja chyba jednak - tak w ogóle - wolę chleb na zakwasie, ostatnio najbardziej polski Tatter, ale myślę teraz o jeszcze zdrowszych, może będzie Tatterowiec ;)Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-54535638459954180872010-12-06T15:15:36.743+01:002010-12-06T15:15:36.743+01:00Zauroczył mnie już w oryginale :) Lubię takie piec...Zauroczył mnie już w oryginale :) Lubię takie pieczywo!Arvénhttps://www.blogger.com/profile/11849785369507033630noreply@blogger.com