tag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post3822413322241218410..comments2024-03-26T18:07:34.308+01:00Comments on Nina w kuchni: Jagnięcina marynowana w czerwonym winie i pomarańczachNinahttp://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-11545633492670444872013-11-06T12:06:52.295+01:002013-11-06T12:06:52.295+01:00twardość mięsa zależy od wielu czynników, podstawo...twardość mięsa zależy od wielu czynników, podstawowym (wedle moich doświadczeń kulinarnych) jest wiek mięsa - czy rzeczywiście miałeś jagnięcinę czy już może baraninę. <br /><br />Piekłam nieraz udziec jagnięcy. Raz - przed Bożym Narodzeniem - gdy pustki na targu i trzeba było brać co było, kupiłam udziec w dwóch miejscach, w każdym była to rzekomo jagnięcina (chociaż cena była inna). Jednakże mam podejrzenia, że w jednym z tych przypadków sprzedano mi baraninę - mięso to pozostawało twarde i wymagało jeszcze sporo czasu,. podczas gdy prawdziwa jagnięcina już doszła i można ją było już bez trudu rozdzielać widelcem.Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-9021125615475578672013-11-05T21:24:54.687+01:002013-11-05T21:24:54.687+01:00Smak genialny, coś jednak spaściłem, bo wyszło mi ...Smak genialny, coś jednak spaściłem, bo wyszło mi nieco twardawe...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-70862448248318079452009-10-31T11:44:05.558+01:002009-10-31T11:44:05.558+01:00Wyglada bardzo soczyscie, lubie takie czerwone mie...Wyglada bardzo soczyscie, lubie takie czerwone miesko :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-68840087072066791242009-10-30T23:36:44.649+01:002009-10-30T23:36:44.649+01:00mniaaaaam,alez zazdroszcze takiego pysznego mieska...mniaaaaam,alez zazdroszcze takiego pysznego mieska...<br />Pozdrawiam :)Gosiahttps://www.blogger.com/profile/11080169821871219831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-45620624347029054562009-10-30T23:03:56.370+01:002009-10-30T23:03:56.370+01:00lubię takie klimaty, marynowane mięso, pyszny smak...lubię takie klimaty, marynowane mięso, pyszny smak... :)polinqahttp://kotlet.tvnoreply@blogger.com