tag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post8992174910775190678..comments2023-12-23T15:50:06.194+01:00Comments on Nina w kuchni: Wywar mięsny do zup i sosów, najlepszyNinahttp://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-78898448038680515572016-02-10T20:04:18.328+01:002016-02-10T20:04:18.328+01:00ja zdecydowanie doprawiam potem gotową zupę, wywar...ja zdecydowanie doprawiam potem gotową zupę, wywar nie moży być dominujący w smaku, tylko esencjonalny, to nie rosół :) <br /><br />zdejmuję oka z wywaru jak przestygnie, zdecydowanie! tłustym wywarom mówię nieNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-89555542540673577972016-02-10T20:02:26.358+01:002016-02-10T20:02:26.358+01:00oczywiście, można dać do zupyoczywiście, można dać do zupyNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-8456711849178283622016-02-10T16:51:00.974+01:002016-02-10T16:51:00.974+01:00Czy mięsko z tych kości pieczonych mogę jakoś wyko...Czy mięsko z tych kości pieczonych mogę jakoś wykorzystać w połączeniu z tym bulionem???Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-83379675890548792692016-02-10T16:48:17.841+01:002016-02-10T16:48:17.841+01:00Witam, mam pytanie czy ten bulion nie jest za mdły...Witam, mam pytanie czy ten bulion nie jest za mdły???<br />Robiłam wczoraj z pieczonych kości wołowych plus jarzynki, do tego przyprawy jakie podałaś.Kurcze gotował się długo bo w wolnowarze 12 godzin.Potem wyjęłam kości, warzywa, przecedziła,m zebrałam tłuszcz bo jednak tłusty jest.I teraz nie wiem co dalej?doprawiać???pić taki???Jak z nim postępujesz może to banalne pytanie ale to taki zdrowotny ma być bulion prawda????Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-85075326992921746542015-09-27T22:13:43.752+02:002015-09-27T22:13:43.752+02:00ja nie solę, solę dopiero gotową zupęja nie solę, solę dopiero gotową zupęNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-78590534335214702412015-09-26T12:22:28.294+02:002015-09-26T12:22:28.294+02:00czy ten wywar się soli w którymś momencie? czy ten wywar się soli w którymś momencie? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15006172538846352087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-18851016785746610472013-12-16T18:46:18.015+01:002013-12-16T18:46:18.015+01:00Jamie robił sos na pieczonych skrzydełkach i warzy...Jamie robił sos na pieczonych skrzydełkach i warzywach .Próbowałam super.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-52536121824017936222011-08-02T22:12:55.897+02:002011-08-02T22:12:55.897+02:00widziałam w jakiejś książce - chyba Jamiego O. - a...widziałam w jakiejś książce - chyba Jamiego O. - a może to była Nigella, że on robił wywar na kościach właśnie, bałam się jednak że mogą być one za mało aromatyczne. Twój wywar był na samych kościach czy tez z dodatkiem mięsa?Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-49028448182516771012011-07-31T21:42:35.195+02:002011-07-31T21:42:35.195+02:00Hej dziewczyny można wykorzystać kości z pieczoneg...Hej dziewczyny można wykorzystać kości z pieczonego kurczaka. Lub z innego zwierza, moja babcia piekla wszystko z kośćą to jest bardzo smaczne soczyste mięso np schab, przed podaniem oddzielić mięso od kości i zrobic wywar. bardzo dobre kości z kaczki.pozdrawiam MariaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-81596770821036689842010-12-11T13:35:37.242+01:002010-12-11T13:35:37.242+01:00Krytyku, o tak! oby w restauracjach tak było, ale ...Krytyku, o tak! oby w restauracjach tak było, ale jak zdarzy mi się czasem rzucić okiem na program M. Gessler [nie pamiętam tytułu, ten o rewolucjach z restauracjach], to myślę, że prawdziwe wywary są gotowane w naprawdę niewielu, a szkoda. Bo taki wywar wcale nie jest drogi, a jakość zupy nieporównywalna. <br /><br />P.S. Dziękuję Ci za niezwykle miły komentarz. PzdrNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-53642209815101671832010-12-06T18:58:31.749+01:002010-12-06T18:58:31.749+01:00Patrzcie, jakie życie byłoby piękne, gdyby przynaj...Patrzcie, jakie życie byłoby piękne, gdyby przynajmniej w naszych restauracjach nastawiali taki cudny wywar! Te zupy, te sosy! <br /><br />No cóż, pozostaje wywarować w domowych pieleszach. Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia, to przekonuję: warto, warto, warto!!! Zwłaszcza że przepis u Niny całkiem przyjemny i gotowy do natychmiastowej realizacji. <br /><br />Zatem gary w dłonie, kości muszą zostać rzucone natychmiast! :)Krytyk Kulinarnyhttp://www.krytykkulinarny.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-41996143747672951502010-12-04T15:18:29.908+01:002010-12-04T15:18:29.908+01:00ale do gotowania makaronu to trochę szkoda by było...ale do gotowania makaronu to trochę szkoda by było - no chyba że wykorzystamy go ponownie... <br /><br />ja też dodaję kupionego bulionu do gotowania klusekNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-50096415272392436242010-12-03T23:27:23.009+01:002010-12-03T23:27:23.009+01:00Prawda, że z pieczonych kości jest nieporównywalni...Prawda, że z pieczonych kości jest nieporównywalnie lepszy niż z bladych, no i ten kolor! przyznaję, że kupuję bulion w proszku, ale tylko i wyłącznie po to żeby gotowac na nim chiński makaron jajeczny - bo szkoda mi moich wywarów na to. Chciałabym miec olbrzymi gar w celu produkcji takiej ilości wywarów, żeby szastac nim do gotowania nudli też :)Ewahttps://www.blogger.com/profile/13984523945331433531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-10060354666450636802010-12-03T18:54:21.929+01:002010-12-03T18:54:21.929+01:00i jak pachnieć apetycznie musi!i jak pachnieć apetycznie musi!Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6538999547528321451.post-39344411601625301622010-12-03T18:53:44.295+01:002010-12-03T18:53:44.295+01:00fajny taki esencjonalny wywar:)fajny taki esencjonalny wywar:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.com