FOOD BLOGGER FEST - pierwsza konferencja blogerów kulinarnych



Blogowanie kulinarne stało się modne i powszechne. Sporą część blogerów (głównie blogerek) kulinarnych można było zobaczyć na pierwszej konferencji blogerów kulinarnych Food Blogger Fest.

Łączy nas pasja - gotowanie, jedzenie i smakowanie (dobrego) jedzenia.
To, jaką drogę przeszła polska kuchnia od lat 90. do dzisiaj, widać po starych magazynach kulinarnych i książkach z tamtego okresu - dziś nie znajdziemy w przepisach polepszaczy w postaci vegety, a i kostki rosołowe zdarzają się sporadycznie, jakość zdjęć i przepisów poprawiła się.

Dziś mamy już w sklepach egzotyczne składniki. Dla mnie to rewolucja kulinarna, bo świat smaków stanął otworem. A kuchnia polska? Coraz więcej osób nie utożsamia jej już z kotletem schabowym czy mielonym, a wraca do przedwojennych książek kucharskich z całym bogactwem tamtego świata - babami na dziesiątkach jaj, chlebami na zakwasie, dzikim ptactwem, rakami, pysznymi przetworami, naturalnymi aromatami do ciast jak wanilia zamiast tak spopularyzowanych sztucznych aromatów. Popularyzacja prawdziwej kuchni polskiej odbywa się także dzięki blogom. Czuję się starym członkiem tej społeczności. Mój blog zacznie niedługo piąty rok życia :) Blogowanie to wielka radość i przyjemność.








Uczestniczki warsztatów fotograficznych:




fot. KrystianSzczesny.pl

A oto ja :)



więcej zdjęć na facebooku



4 komentarze :

  1. Jako młoda blogowiczka, ale stara czytelniczka gratuluję udziału i 5 lecia ;) Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. miło mi stała czytelniczko :) i dziękuję za obecność tutaj

      Usuń
  2. Jako stara blogowiczka mogę tylko powiedzieć, że cieszę się, że nasza sfera w blogosferze wciąż się rozwija :)

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

 

Translate

Archiwum bloga

Etykiety

Szczególnie polecam (174) Zdrowa dieta (166) Obiad (125) Przekąski i dodatki do dań (124) Bezmięsne (104) Boże Narodzenie (96) Ciasta (93) Kuchnia polska (78) Impreza (76) Jak zrobić (76) Zupy (67) Bez jajek (63) Wielkanoc (62) Warzywa (57) Niski IG (50) Lekkie kolacje (47) Czekolada (46) Śniadania (45) Desery (44) Z piekarnika (44) Pesto i pasty do chleba (42) Dieta bezmleczna (37) Grzyby (34) Sałatki (32) Kurczak (31) Bezglutenowe (30) Ryby i owoce morza (30) Przepisy dla biegaczy (29) Dania do pracy (28) Tanie gotowanie (28) Wiosna (28) Ciastka (27) Obiad w 30 minut (25) Szybkie (25) Jabłka (24) Kuchnia staropolska (23) Serniki (23) Papryka (22) Pieczywo (22) Ryby (22) Napoje i koktajle (20) Truskawki (20) Danie główne (18) Przystawka (18) Śliwki (18) Kolacje (17) W prodiżu (17) I faza South Beach (15) Małe słodkości (15) Szpinak (15) Dynia (14) Lato (14) Owoce w roli głównej (14) Drożdżowe (13) Spis treści (13) Makaron (12) Płatki owsiane (12) Rabarbar (12) Szparagi (12) Ciecierzyca (10) Fasola (10) Wieprzowina (10) Dieta lekkostrawna (9) Grill (9) Kasza jaglana (9) Pomidory (9) Wołowina (9) Kanapki (8) Na działce (8) Soczewica (8) Bakłażan (7) II faza South Beach (7) Jagnięcina (7) Kasza manna (7) Kasza pęczak (7) Śledzie (7) Jarmuż (6) Przetwory (6) Wędlina (6) Cukinia (5) Inne (5) Kalafior (5) Kapusta (5) Weekendowa cukiernia (5) konfitury (5) Bób (4) Cielęcina (4) Gordon Ramsay (4) Kasza jęczmienna (4) Wiśnie (4) Jagody (3) Lody (3) Tajine (3) Wykorzystanie białek (3) Wykorzystanie żółtek (3) Gęsina (2) III faza South Beach (2) Jeżyny (2) Królik (2) Maliny (2) Pizza (2) Z szybkowaru (2) Zupa (2) Bataty (1) Botwinka (1) Chia (1) Dziczyzna (1) Kaczka (1) Kasza bulgur (1) Kasza gryczana (1) Kasza kukurydziana (1) Kasza owsiana (1) Komosa ryżowa (1) Mleko kokosowe (1) Perliczka (1) Weekedowa Piekarnia (1) Weekendowa piekarnia (1) Wolnowar (1)