Pasta do chleba z makrelą, serem feta i serem białym



Propozycja smarowidła do kanapek/pieczywa chrupkiego i sposób na rybę w jednym.

Pasta do chleba z makrelą, serem feta i serem białym

Składniki:

  • 200 g makreli (1 średnia ryba)
  • 100 g sera typu feta
  • 100 g twarogu (użyłam chudego z "Piasek", bo jest wilgotny i niskokaloryczny)
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka maku
  • 2 szczypiorki (grube)

Wykonanie:

Makrelę obrać z ości. Zmiksować wszystkie składniki w malakserze na gładką masę. Ewentualnie doprawić pieprzem.

6 komentarze :

  1. Już czuję ten niesamowity smak,często pastę z makreli robiłam,ale nie z takimi dodatkami.

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje klimaty, Nino! Uwielbiam makrelę! Pasta z makreli to mój nr 1 wsród past, zdecydowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ta pasta jest mocno kremowa

    i to bez majonezu, a dla mnie to duży plus! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam makrelę i pastę z makreli! Z takimi dodatkami jeszcze nie robiłam, a bardzo mi się podobają :)
    Dzięki Nino za komentarza na mojej stronie - dzięki temu trafiłam do Ciebie i na ten pyszny przepis :):):)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. potrzeba jest jak zwykle potrzebą wynalazku; potrzeba jedzenia ryby bo zdrowa, z dodatkami, które ma się w lodówce, które pozwolą podac rybę w sposób niecodzienny, dotychczas nieznnay

    witam Moniko :)

    pzdr

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawe połączenie składników:) I jeszcze bez majonezu! Muszę spróbować:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

 

Translate

Archiwum bloga

Etykiety

Szczególnie polecam (174) Zdrowa dieta (166) Obiad (125) Przekąski i dodatki do dań (124) Bezmięsne (104) Boże Narodzenie (96) Ciasta (93) Kuchnia polska (78) Impreza (76) Jak zrobić (76) Zupy (67) Bez jajek (63) Wielkanoc (62) Warzywa (57) Niski IG (50) Lekkie kolacje (47) Czekolada (46) Śniadania (45) Desery (44) Z piekarnika (44) Pesto i pasty do chleba (42) Dieta bezmleczna (37) Grzyby (34) Sałatki (32) Kurczak (31) Bezglutenowe (30) Ryby i owoce morza (30) Przepisy dla biegaczy (29) Dania do pracy (28) Tanie gotowanie (28) Wiosna (28) Ciastka (27) Obiad w 30 minut (25) Szybkie (25) Jabłka (24) Kuchnia staropolska (23) Serniki (23) Papryka (22) Pieczywo (22) Ryby (22) Napoje i koktajle (20) Truskawki (20) Danie główne (18) Przystawka (18) Śliwki (18) Kolacje (17) W prodiżu (17) I faza South Beach (15) Małe słodkości (15) Szpinak (15) Dynia (14) Lato (14) Owoce w roli głównej (14) Drożdżowe (13) Spis treści (13) Makaron (12) Płatki owsiane (12) Rabarbar (12) Szparagi (12) Ciecierzyca (10) Fasola (10) Wieprzowina (10) Dieta lekkostrawna (9) Grill (9) Kasza jaglana (9) Pomidory (9) Wołowina (9) Kanapki (8) Na działce (8) Soczewica (8) Bakłażan (7) II faza South Beach (7) Jagnięcina (7) Kasza manna (7) Kasza pęczak (7) Śledzie (7) Jarmuż (6) Przetwory (6) Wędlina (6) Cukinia (5) Inne (5) Kalafior (5) Kapusta (5) Weekendowa cukiernia (5) konfitury (5) Bób (4) Cielęcina (4) Gordon Ramsay (4) Kasza jęczmienna (4) Wiśnie (4) Jagody (3) Lody (3) Tajine (3) Wykorzystanie białek (3) Wykorzystanie żółtek (3) Gęsina (2) III faza South Beach (2) Jeżyny (2) Królik (2) Maliny (2) Pizza (2) Z szybkowaru (2) Zupa (2) Bataty (1) Botwinka (1) Chia (1) Dziczyzna (1) Kaczka (1) Kasza bulgur (1) Kasza gryczana (1) Kasza kukurydziana (1) Kasza owsiana (1) Komosa ryżowa (1) Mleko kokosowe (1) Perliczka (1) Weekedowa Piekarnia (1) Weekendowa piekarnia (1) Wolnowar (1)