środa, 13 sierpnia 2008

Koktajl z malin i jagód



Można jeść gęsty koktajl z owoców - łyżeczką. Można też pomieszać tę masę z mlekiem - pół na pół. Pewnie można go podawać razem ze zmiksowanym lodem (ale ja akurat nie mam do tego specjalnej maszyny) albo z kulką lodów waniliowych. W celu nadania nieco innego smaku dodałam puszkę mleka kokosowego. Moja siostra zamiast mleka dodała po prostu trochę wiórków kokosowych. Też smakowało.

Składniki:
opakowanie malin (świeżych) - pewnie taki kartonik ma około 500 gram
około 500 gram świeżych jagód
mleko kokosowe - duża puszka czyli ok. 165 ml (ewentualnie zamiast tego wiórki kokosowe)
3-4 łyżki cukru

Wykonanie:

Wszystko razem zmiksować. Dałam mało cukru (bo zazwyczaj go unikam) i deser był nieco kwaskowy, zainteresowani dosładzali swoje porcje :)

Z podanych składników wychodzi garnek koktajlu - można go przechowywać w lodówce na pewno 1-2 dni.

1 komentarz:

  1. Gotowanie jest proste, ale gotowanie dobrych potraw wymaga dobrych przepisów. Gotuj smacznie i zdrowo. Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń