![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5vZzysHipvCOP4pAaDEcAXAS38HA15vsKF_vXsu_K92m3yBWkjB0cP9NUM_2VxgOVMeo3cSfqYwzjMhiiq87Go8uMUuebymcjWID5OoNKUTn5AtQ_tUhi0H3n-FwfsQBK0zyPwlCXA6vd/s400/Obraz+004.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgumJKkq_2v6KHUozByyfIm-PsTRVFlOetmCdv9Evkt0qCRQFQk3gO67EaqovJvpfVEj9GZEOxeb0ehAV4rgoWEuSb7_oixlib_H57HGdstx9UMaPm9PaYzBG40_HSDhRjV3A8h73n_50k1/s400/Obraz+002.jpg)
Do wykonania w 5 minut. Serwować można solo lub jako dodatek do musów (na zdjęciu mus z tuńczyka).
Składniki:
ciasto francuskie
śmietana
sól
mak
Wykonanie:
Ciasto francuskie kroimy na małe kwadraty. Solimy, kwadraty składamy na pół (albo dzielimy na jednakowe trójkąty i układamy jeden a drugim). Wierzch smarujemy cienko śmietaną i posypujemy makiem. Pieczemy w gorącym piekarniku kilka minut.
super, na pewno wyprobuje przy nastepnej imprezie!:)
OdpowiedzUsuń